Nieuwe generatie ASX

De nieuwe Mitsubishi ASX wordt in september 2022 onthuld en komt in het voorjaar van 2023 op de markt. De nieuwe generatie Mitsubishi ASX komt op de markt met een gevarieerd aanbod van aandrijfopties. Deze aandrijflijnen zijn speciaal ontwikkeld voor de Europese markt en komen tegemoet aan de uiteenlopende behoeften van Europese SUV-rijders.

Het aanbod loopt uiteen van bijzonder efficiënte benzinemotoren tot (plug-in) hybridevarianten. Beiden met een uitstekende combinatie van prestaties en emissies. 

Het motorenaanbod van de volledig nieuwe Mitsubishi ASX begint bij de 1,0-liter turbobenzinemotor. Deze innovatieve driecilindermotor is gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak en biedt een aansprekende combinatie van betaalbaarheid, prestaties en brandstofverbruik. Een stapje hoger staat de 1,3-liter viercilinder turbobenzinemotor, voor klanten die trouw willen blijven aan een verbrandingsmotor en meer prestaties wensen. Deze motorvariant is naar wens te combineren met een handgeschakelde zesversnellingsbak of zeventraps automaat met dubbele koppeling.

Dubbele primeur: HEV én PHEV

De nieuwe generatie ASX is het eerste Mitsubishi-model in Europa dat met full hybrid-technologie (HEV) op de markt komt. Deze versie combineert een 1,6-liter benzinemotor met twee elektromotoren en een automatische multi-mode transmissie.

Daarnaast wordt de Mitsubishi ASX voor het eerst leverbaar met plug-in hybride-aandrijving (PHEV). Daarmee heeft het nieuwe, veelbelovende model van Mitsubishi Motors een dubbele primeur te pakken. De Mitsubishi ASX PHEV is de topversie in de reeks. Het aandrijfsysteem bestaat uit een 1,6-liter benzinemotor, twee elektromotoren en een 10,5 kWh batterij – een unieke configuratie van de Alliantie voor het B-SUV-segment, waarmee de Mitsubishi ASX PHEV in de voetsporen treedt van de Outlander PHEV en Eclipse Cross PHEV.

Motorvarianten Mitsubishi ASX

  • 1.0 MPI-T
  • 1.3 DI-T
  • 1.6 HYBRID
  • 1.6 PLUG-IN HYBRID